Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

En bra dag på jobbet börjar hos oss

2020-03-12

För Tony Ljunghe, rörmokare och ensamföretagare, har det blivit rutin att börja många arbetsdagar i Ahlsell-butiken i Luleå. Här finns de vanligaste produkterna, speciella lösningar och produkter kan levereras från Hallsberg inom 24 timmar. Han kan också passa på att kolla in nyheter och snacka med sin säljare. På Ahlsell jobbar vi tillsammans med dig, som ett team, för att göra ditt jobb enklare.

På bilden: Oskar Tornberg, innesäljare på Ahlsell i Luleå och Tony Ljunghe, rörmokare med företaget Vinter Energi.

Att vara rörmokare i Luleå skiljer sig inte så mycket från att vara det i Arboga, eller Stockholm. Förutom att avstånden är större och vinterdäcken sitter på längre. Det innebär också att kraven på rätt leverans och rätt produkt till rätt jobb ökar. Det är något som Tony Ljunghe med sitt företag Vinter Energi personligen har erfarenhet av.

Planera genom beställning på webben

När man har många jobb på gång gäller det att planera väl, samtidigt som varje rutinerad hantverkare vet att det aldrig blir exakt så som man planerat. Och är man som Tony ensam på firman kan ett litet misstag förstöra en hel dag.

– Ställtider och transporter påverkar lönsamheten för mig. Jag kan ju inte skicka iväg någon för att förbereda eller hämta grejer. Därför är jag noga med att gå igenom jobbet i förväg och tänker igenom min beställning. För det mesta gör jag den på webben, men jag snackar med Oskar i butiken rätt ofta också. Han har faktiskt en del smarta idéer emellanåt, säger han.

Vi jobbar tillsammans som ett team

Oskar Tornberg är innesäljare på Ahlsell, men han är också Tonys arbetskamrat.

– Jo, jag tycker att vi jobbar tillsammans som ett team. Jag har ju koll på hur Tony vill ha det, vilka grejer han föredrar och hur han vill ha sina leveranser. Jag ser ju också när han lägger sin order och tänker ofta på hur jag kan gör det enklare för honom. Kanske har de kommit något nytt smart material eller teknik, men för det mesta handlar det ju om att kolla så att han har det han behöver och att allt passar, förklarar Oskar.

Rutin att börja arbetsdagen i butiken

En ensamföretagare som Tony har ju ingen möjlighet att hålla ett lager, därför är det viktigt att enkelt kunna hämta allt som behövs för ett jobb på ett ställe. Därför börjar många av hans arbetsdagar i butiken i Luleå. Här finns alla de vanligaste produkterna, och skulle han behöva någon speciell lösning eller produkt, kan de levereras från centrallagret Hallsberg, i allmänhet inom 24 timmar. Det har blivit en rutin för Tony och hans kollegor att börja dagen med att hämta upp det de behöver för dagens jobb på morgonen. Kanske även passa på att kolla in några nyheter och snacka med sin säljare. När arbetsdagen går mot sitt slut, är rutinen för Tony och många med honom att lägga sin order för nästa dags jobb, antingen i butiken, på webben eller via telefon.

Förutom den dagliga kontakten med innesäljaren Oskar, har Tony också kontakt med säljaren Rickard Karlsson.

– Jag och Tony sitter ner när han har större jobb på gång, vi kollar igenom vad som behövs och hur det ska levereras. Och såklart har vi en liten förhandling om priset. Ibland har vi rätt djupa tekniska diskussioner också, jag har ju den senaste infon från våra leverantörer och det är Tony ofta intresserad av, säger Rickard.

– Ahlsell har verkligen både specialistkunskap och muskler. Det är skönt att ha i ryggen. Att veta att jag får rätt grejer, vid rätt tid, till rätt pris rätt gör det enklare för mig att göra ett bra jobb. Det gör mig lönsammare också, avslutar Tony.

 

Mer läsning för dig som är intresserad av hur vi jobbar här på Ahlsell

Nyheter Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.